150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Svaret er ja. Svaret er ja på det.

Vi starter med det viktigste. Elefanten i rommet. Spørsmålet alle lurer på. Er det virkelig sant at Kvik 2 har tapt en fotballkamp? Svaret finner du i videoen nedenfor. 

Willi Railo (hvil i fred) har talt. Vi har altså tapt. 553 dager etter vi sist avga poeng. Hva skjedde for 553 dager siden? For 553 dager siden ble vi utsatt for et komplott i Selbu. En hallusinerende dommer og to overivrige linjemenn ville ikke se Kvik 2 i 5. divisjon. Den groteske kvelden i Selbu har vært som et åpent sår som ikke vil gro. På veien mot rettferdighet valset vi over all motstand, og gjorde krav på vår rettmessige plass i divisjonen vi har drømt om. Selv om dette korstoget ikke har leget alle sår, sørget den i det minste for en fin skorpe på det vonde såret. Etter at opprykket ble klart, har klagemuren under speakerboden på Rosenborgbanen blitt fylt med bønnelapper. Små lapper med hjerteskjærende rop om at Kvik 2 skulle havne i samme avdeling som Selbu. Og i form av et avdelingsoppsett fra englene i lokalene til Trøndelag fotballkrets fikk vi bønnesvar. Gud er stor! Allahu Akbar! 

Tenk om vi kunne avslutte ringen med kun seire ved å beseire Selbu fredag 10. mai. Vi kunne ha fjernet skorpen, og funnet hud under så silkemyk som bare små (og store, for så vidt) babyer har. Da Lånke tok turen til Rosenborg var vi fire kamper og 28 dager unna vår våte drøm. Den drømmen er altså død, så nok prat om Selbu for denne gang. De møter vi til dyst 10. mai, i en kamp der resultatet forhåpentligvis vil virke som verdens beste Aloe Vera-salve. Den salven trenger vi, for Lånke er åpenbart ingen barmhjertig samaritan, og hadde tydeligvis bestemt seg for å rive av nevnte skorpe på brutalt vis ... 

Med det mener vi et ydmykende resultat på vår egen hjemmebane. Blottet for nåde og medmenneskelighet, stoppet ikke Lånke før vår splitter nye resultattavle viste 0-5. De røde lysene som viste resultatet gjorde like vondt for øynene til undertegnede som laserpennen Fredrik Lindblad bøffa fra en salgsbod på Momarkedet i 2004. Hvordan kunne det gå så galt? Jeg skal ta dere gjennom min opplevelse av kampen, og samtidig forsøke å svare på spørsmålet. 

En del av svaret finner vi ved å spole tilbake til noen dager før kamp. Påskeferien nærmet seg, og førte til at halve troppen hadde gått fullstendig AWOL. Med det som bakteppe uttalte hovedtrener Tokerud noe sånt som: 

Men det er ikke hele svaret. For selv om Kasper Koppang kanskje er i Ivar Morten Normarks første kategori, og ikke-navngitte spillere er i sistnevnte, så mønstret vi et mannskap som skal være kapabelt til å bite godt fra seg i 5. divisjon avdeling 2. Så, over til kampen:

Tomren, Langlo og Bøhn kommer rett fra en ”Victory Royale”, og er proppfulle av selvtillit, mens Hoff er megaklar for å svette bort gårsdagens inngangsstempel fra Fire Fine. Likevel tar det ikke mange minuttene før Lånke er i førersetet. Vi klarer ikke å klarere et innlegg skikkelig, og bortelaget smeller inn kveldens første. 0-2 kommer etter et vakkert angrep der vi blir hengende på etterskudd i flere situasjoner. Kun to minutter senere må keeper Schei nok en gang plukke kula ut av nettet, etter at visekaptein Fossheim misser på et tilbakespill. Den nyutdannede ingeniøren gjør ifølge sin nye sjef gode beregninger på dagtid, men her blir regnestykket til Fossheim feil. Avstand til keeper, avstand til Lånkes målkåte predator, treffpunkt på ballen og antall krefter som forløses fra egen venstrefot stemmer ikke overens med hva den temperamentsfulle stopperen fra Volda har beregnet. 

0-3, og sinnet begynner å bre om seg på Rosenborg. Tore banner over høyttaleranlegget, Jonas gråter, Roar kyler kaffekoppen mot trenerbenken, og sinte tilskuere kaster kakestykkene til Langlo mot banen. ”Dere spiller dritt, og kakene smaker dritt”, skriker de. Rudi Lassesen derimot, han smiler. Skulle han få rett likevel? Vil ikke den lekne Kvik2-fotballen fungere i 5.div? Vi kan trøste oss med at den i hvert fall er god nok til å slå laget til Lassesønnen.

Oppi alt kaoset er riktignok én ting som det pleier; humøret til Bjørg Stubbe. Hos den livsglade ildsjelen sitter latteren alltid løst, og denne stunden er intet unntak. Latteren blir imidlertid ikke tatt godt imot av veteran Aspaas, som i et øyeblikks raseri serverer følgende kraftsalve mot vår høyt elskede Bjørg: 

Ute på banen biter vi oss heldigvis fast, og unngår flere baklengs før pausen. Der blir mye sagt, og vi konkluderer med at vi skal fremstå bedre etter hvilen, og i det minste forsøke et comeback. 

Om det er fordi Lånke slipper foten av gasspedalen vites ikke, men ting ser bedre ut i den andre halvdelen. I takt med bedre spill, roer publikum seg ned. Der det ble kastet kakestykker, viftet med hvite lommetørklær og bedt om trenerens hode på et fat før pause, er det lyden av stillhet som nå dominerer på tribunen.

Til tross for at Kvikguttene hever seg, kommer 0-4, og det siste håpet om et comeback forsvinner. For å strø salt i såret, slenger en uidentifisert Lånke-spiller ut en referanse til en tweet fra Byneset Fotball, som utropte NTNUI 2 og Kvik 2 til avdelingsfavoritter. Men i helvete da Byneset. Var det nødvendig? Dere har jo åpenbart ikke peiling. 

For å unngå at en halv kilo ankelteip går til spille, bytter trener Tokerud inn seg selv. Samtidig har han et mål for øyet: Ta mer av skylden på egne skuldre, for å lette skyldbøren til uheldige lagkamerater. Med fem minutter igjen på uret øyner han muligheten, og et godt kamuflert forsøk på å holde ballen i laget ender med ballmist på midten. Lånke kontrer inn kveldens siste, og oppdraget er utført. Forbilledlig lederskap, men det fører samtidig til at resultatet blir enda styggere. Like etter legger Fossheim inn en god søknad om straffespark imot, men dommer viser en medmenneskelig side, og lar det passere. Ikke mange minutter senere blåser den sortkledde i fløyta for siste gang. Marerittet er omsider over. 

Vi hadde kanskje fortjent et snillere resultat, men motstander Lånke er et meget godt lag. Det er lettere å akseptere at seiersrekka ryker når det skjer mot et bedre lag. Såpass ærlige må vi være. Nå skal påsken brukes til å fortære utallige mengder kvikk-lunsj og slalombrus. Etter påske prøver vi på nytt, og skal se bedre ut enn fredagens oppgjør. For Kvik 2 skal vel tilbake på vinnersporet?

Svaret er ja. Svaret er ja på det. 

Kampfakta Kvik 2 – Lånke                                                                                      
Mål:
0-1.
 8 min: Lånke
0-2. 20 min: Lånke
0-3. 22 min: Lånke
0-4. 
64 min: Lånke
0-5. 85 min: Lånke

Kvik-børsen:
★★★ 
★★ Tom-André Tomren
★ Morten Schei, Aksel G. Bøhn

Startoppstilling:  
Morten Schei
Kristian Kirkbakk
Martin H. Jakobsen
Sondre Fossheim
Audun Grøtta Giske
Martin A. Berge
Peter M. Stige
Aksel G. Bøhn
Elias Bergquist-Langlo
Tom-André Tomren
Magnus Hoff Johansen

Bytter:
45 min: Martin Kristoffersen inn for Martin H. Jakobsen
69 min: Jonas Larsen inn for Martin A. Berge
78 min: Even Tokerud inn for Aksel G. Bøhn

Gule kort: 
Sondre Fossheim

Som et siste forsøk på å legge denne kampen bak oss, avslutter vi med balsamerende toner fra Paul Simon og Art Garfunkel:

 

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp

Søndag 11.09.2022, kl. 14.00
Kvik 1 - Byåsen TF2
Rosenborgbanen 11er

150 kvikbyaasen150

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Mandag 12.09.2022, kl. 20.00
Orkanger - Kvik 2
Bane Orkanger 1

150 orkanger150 kvik

Tabellen finner du her