150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb
 

Yoshi og Viggo Valle skremmer ikke oss

Bakrusen og bondeangeren lå som et tykt lag over hele Hommelvik denne mandagen, slik den ofte gjør dagen etter Arbeiderpartiet sitt årsmøte. At Eurovisjon Hommelvik også ble arrangert denne helgen bidro heller ikke til en optimal oppladning for guttene på Mersalg Arena. 

På Rosenborg hadde det møtt en svært spent Kvikgjeng, spørsmålene var mange og vanskelige; hvordan ville vårt første møte med 5.divisjon bli?  Hadde vi nivået inne? Hvordan var denne offsideregelen igjen? Hva er denne sviende kløen? Hvorfor er ikke jeg kaptein? 

Når i tillegg at de to mest erfarne og kunnskapsrikespillerne kommer rett til kampstart og ikke har mulighet til å være der å svare på disse spørsmålene og samtidig spre om seg med den tryggheten de utstråler, så kan en godt si at det ble poengdeling i dårlig oppladning for begge lag.

På Mersalg arena er oppmøte stort. Om det er gratis kaffe, speaker i verdensklasse, maskotten Yoshi eller Kviks vakre menn, som lokker folk bort fra serieåpning på Lerkendal og til Hommelvik denne kvelden vites ikke. Jubelen er uansett stor når lagene massasjer inn til Angus Youngs udødelig gitarriff.  

Thunderstrucked er akkurat det Hommelvik ble etter 7 spilte minutter også. En veldig opplagt og god Bøhn er på tokt nedover sin høyreside, hvorpå han slår utsøkt innlegg som etter runder via tverrligger og keeper, lander rett i beina på Botsjef Lundåshaug som får en overkommelig jobb med å sette ballen i mål.

Omgangen preges av to upresise lag og en bane som sikkert snart bør fornyes. Etter drøyt halvspilt første omgang synes Korkstad Morten at det var på tide å presentere seg, først ved å bli avvinket for offside når Koppang setter ballen i mål, og deretter bli felt innen for seksten-meteren.  Dommeren velger først og ikke å gjøre noe som helst, før han blir oppmerksom på en kollega som viftet med flagget som om det skulle være 1.mai i Hommelvik. Etter et lite gruppemøte blir konkludert med at intet straffbart forhold hadde forekommet. 

Hommelvik utligner før pause og lagene går til pause på stillingen 1-1.

Kvik er ikke helt fornøyd med egen prestasjon i første omgang og utnytter pausepraten godt. Sjef Tokerud bytter seg selv ut, og inn kommer en spillesugen Fossheim. Om det var byttet eller pausepraten som gjorde utslaget er uvisst, men dommeren blåser i gang andre omgang er det et Kviklag som er til å kjenne igjen. Løpene og pasningene sitter bedre, og innsatsen er hevet mange hakk. Noe som etter hvert resulterer i corner i det 62.spilleminutt. Tom, som har vært Kvik 2 sin beste spiller i pre-season i år, slår et nydelig innlegg som lander på hodet til fjorårets toppscorer, Kasper Koppang. Han header ballen vakkert i mål, og scorer da sitt første Kvik-mål med nettopp denne kroppsdelen.

I fotball så skal vist de første fem minuttene etter at du selv har scoret være svært kritiske. Sjansen for at motstanderen i løpet av disse fem minuttene selv scorer, skal ifølge forskning være overhengende stor. Og dette er tilfelle også på Mersalg Arena. Hommelvik får tildelt et frispark midt på vår banehalvdel. Et vakkert og godt frispark treffer tverrliggeren for så uheldigvis sprette tilbake inn i vår solide keeperdebutant Adrian Kotte og i mål. Nok en gang så var vi like langt.

Men det var Kvik som ville mest denne kvelden. Offensive krefter i Hoff og Grøtta er nå byttet inn for å jakte tre poeng. Og etter 75 spilte minutt får Kvik corner igjen. Og det som nå skjer kan nok fort minne om nachspielet på det nevnte årsmøte innledningsvis. En god kombinasjon av kaos, sinne, tårer, utløsning og glede utspiller seg det neste minuttet. Corneren blir slått inn og lander etter hvert hos Einar, som enkelt skyter ballen mot mål, men på streken hadde Krokstad Morten stilte seg opp som en misforstående wingmann for å hindre scoring. Ballen ender etter hvert hos Krikbak som for lurt den inn. Fotballen altså. Kvikbenken eksploderer i glede, før de for øye på linjemannen på motsatt side som også ville være med på vinkefesten fra første omgang. Nok en gang blir det gruppemøte, og nok en gang blir konkludert med at ikke noe galt hadde skjedd.  Sinne brer om seg på tribunen i det kveldens speaker Viggo Valle må ta turen ut på hovedtribunen for å finne ut hvem som scoret Kvik sitt mål.

Kæm va de som scora og korr ska vi reis? spurte han. – Linjedommer’n og dæm reis te hellvett, fikk han til svar. 

Etter dette tar Kvik mer og mer over kampen, og fem minutter før slutt så sender Tom av gårde det som kan minne om ett skudd. Uansett hva det var så havner ballen i mål og Kvik leder fortjent 4-2. Men så var det disse fem minuttene etter man selv hadde scoret da, for da vi runder ordinær tid så får Hommelvik sin redusering men til ingen nytte. Like etterpå hadde dommeren fått nok, og Kvik drar i land seieren i årets første seriekamp.

Innmarsj, 

Speaker Valle som leverer på høyde vår egen Tore

dommere i gruppemøter,

tette kamper

engasjerte supportere

Hei 5.divisjon, jeg liker deg. 

Heia Kvik. 

Kampfakta Hommelvik – Kvik 2                                                                   
Mål:
0-1.
 7 min: Einar Lunåshaug (Aksel G. Bøhn)
1-1. 31 min: Andreas Berg Hofstad
1-2. 62 min: Kasper Koppang (Tom-André Tomren)
2-2.
65 min: Erik Adrian Kotte, selvmål (Huy Duc Phan)
2-3. 75 min: Kristian Kirkbakk (Morten Krokstad)
2-4. 85 min: Tom-André Tomren (Peter M. Stige)
3-4. 92 min: Anders Fossum

Kvik-børsen:
★★★ Einar Lunåshaug
★★ Aksel G. Bøhn
★ Tom-André Tomren, Erik Adrian Kotte, Peter M. Stige

Startoppstilling:  
Erik Adrian Kotte
Even J. Tokerud
Martin H. Jakobsen
Kristian Kirkbakk
Aksel Gustavsen Bøhn
Einar Lunåshaug
Tom-André Tomren
Peter M. Stige
Elias Bergquist-Langlo
Morten Krokstad
Kasper Koppang 

Bytter:
45 min: Sondre Fossheim inn for Even Tokerud
71 min: Audun Grøtta Giske inn for Elias Bergquist-Langlo
71 min: Magnus Hoff Johansen inn for Aksel G. Bøhn
78 min: Jonas Larsen inn for Kasper Koppang

Gule kort: 
Tom-André Tomren og Sondre Fossheim 

Del

Innmelding i Kvik


Neste Kvik 1-kamp


Lørdag 20.05.2022, kl. 16.00
Kvik - Nardo 2
Rosenborgbanen 11'er

150 kvik

Tabellen finner du her


Neste Kvik 2-kamp

Fredag 12.05.2023, kl. 20.00
 Kvik2 - Tolga-Vingelen
Rosenborgbanen 11'er
 

150 kvik

Tabellen finner du her